Icon_Spisesteder

Verdens beste blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell

INGREDIENSER

2 personer

1 kg blåskjell

3 ss klaret smør eller olivenolje

1,5 dl hvitvin

2 fedd finhakket hvitløk

3 stk finhakket sjalottløk

2 ss finhakket fennikel

1/2 ss finhakket timian

1 ss hakket bladpersille

TILBEREDNING

Vask blåskjellene godt. Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg.

Fres løk, hvitløk, fennikel og timian sammen i klaret smør eller olivenolje

Tilsett blåskjellene og hvitvinen – legg på lokk. Damp til skjellene åpner seg.

Legg blåskjellene i dype tallerkener og hell kraften over. Dryss over persille og server med pommes frites eller godt brød og aioli.

Nam!

Vulkanfisk Butikk

Vulkanfisk henter råvarer fra alle deler av landet - avhengig av sesong og kvalitet. Når skreifisket starter i januar får vi eksempelvis fisk dagsfersk fra Tromsø.