Matlagingsteknikker på 1-2-3

Vår kokebok, Kok & Stek, er en rettesnor for tilberedningsteknikker På dette kurset lærer du å behandle de ulike råvarene på en optimal måte og våre kokker gir deg alle sine beste tips og triks. Ulike råvarer krever ulike varmebehandlingsmetoder, og vi guider deg gjennom jungelen av muligheter. Vi går gjennom teknikker som ovnsbaking, sous…

Mexicanske tacos

Lag taco som i Mexico! Taco er en rett som kan varieres i det uendelige når man først har kontroll på hovedingrediensene. Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter. Det blir en utfyllende demonstrasjon hvor vi viser hvordan du lager alt fra lefser…

Kurs i street food

Deltagende kokkekurs Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden. Dere får innblikk gjennom kveldens meny som er steamed buns med fritert kylling (Kina/Taiwan), koftekebab av lam, med yoghurt (Tyrkia), ceviche lechede tigre (Peru), gyoza med svin (Japan) og sist, men ikke…

Boblende lunsj

Et kurs for de som ønsker å lære om mat og bobler i kombinasjon. Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. I løpet av to til tre timer får man en innføring i musserende vin og lager forskjellige småretter som man spiser underveis. Inkludert i prisen er 4 glass musserende…

Kurs i street food

Deltagende kokkekurs Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden. Dere får innblikk gjennom kveldens meny som er steamed buns med fritert kylling (Kina/Taiwan), koftekebab av lam, med yoghurt (Tyrkia), ceviche lechede tigre (Peru), gyoza med svin (Japan) og sist, men ikke…

Sauser til selskap

En god saus er noe av det viktigste i et måltid, det er den som løfter retten og råvarene mot himmelen. Våre kokker lærer deg å lage de perfekte sausene som gjerne serveres ved spesielle anledninger. Lykkes du med disse sausene vil du stå høyt i kurs hos dine gjester eller familie. Vi tar for…

AVLYST: Piemonte vinskole: Barolo and Barbaresco, King and Queen of Langhe

Utsatt fra 21. januar til 11. mars Barolo and Barbaresco – King and Queen of Langhe Hva er egentlig forskjellen på disse to naboene? Hva er grunnen til at Barbaresco kalles feminin og Barolo maskulin, har det noe i seg? Piemonte vinskole Piemonte betyr «ved foten av berget» og ligger nordvest i Italia på grensen…

Mathallens vinklubb: Musserende og rødt fra Italia

Denne kvelden får du en av Italias beste musserende i Alta Langa, samt 5 røde med Barolo i spissen. Og et par reisetips i samme slengen. Om foredragsholderen: Lars Helliessen er grunnlegger av Gaia Wine & Spirits, landets mest kjente importør av italiensk kvalitetsvin. Han har også bak seg et mangeårig virke fra Norges og…

Live digitalt vinkurs: Cabernet Sauvignon

Vinkurs hjem i stua I løpet av ca 1,5 time vil du få en god teoretisk innføring og smake to spennende viner. Vi gjennomgår vinenes sensoriske egenskaper og fokuserer på å forstå hvorfor vinene smaker som de gjør. Vi går gjennom hvordan vinenes egenskaper kan fortelle oss mye om hvordan de er laget og hvilket…

To generasjoner

To generasjoner er en super aktivitet der barn med foreldre, større søsken, besteforeldre eller en annen voksen kan leke seg litt på kjøkkenet. Først blir det en liten aktivitet der barna får testet smaksløkene. Vi leker oss så med pastamaskinen og lager en deilig pastarett, samt din egen pasta til å ta med hjem. Det…

Meat free weekday

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom flere retter uten kjøtt og fisk. Kurset har fokus på å spise mindre kjøtt og fisk i hverdagen, men det vil være både egg og meieriprodukter brukt i dette kurset. Vi bruker inspirasjon fra flere deler av verden. Dere er selv med og tilbereder kveldens…

AVLYST: Piemonte vinskole: Nebbiolo: interpreter of terroir

Flyttet fra 4. feb til 18. mars Nebbiolo – interpreter of terroir Nebbiolo kan sies å være en av verdens fremste røde druer. Den kan refleketere sitt voksested bedre enn mange andre. Vi ser på dette og forstår muligens hvorfor nebbiolo nesten bare vokser i Piemonte. Piemonte vinskole Piemonte betyr «ved foten av berget» og…

Kurs i street food

Deltagende kokkekurs Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden. Dere får innblikk gjennom kveldens meny som er steamed buns med fritert kylling (Kina/Taiwan), koftekebab av lam, med yoghurt (Tyrkia), ceviche lechede tigre (Peru), gyoza med svin (Japan) og sist, men ikke…

Kurs i street food

Deltagende kokkekurs Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden. Dere får innblikk gjennom kveldens meny som er steamed buns med fritert kylling (Kina/Taiwan), koftekebab av lam, med yoghurt (Tyrkia), ceviche lechede tigre (Peru), gyoza med svin (Japan) og sist, men ikke…

Matlagingsteknikker på 1-2-3

Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen Vulkan 5, Oslo

Vår kokebok, Kok & Stek, er en rettesnor for tilberedningsteknikker På dette kurset lærer du å behandle de ulike råvarene på en optimal måte og våre kokker gir deg alle sine beste tips og triks. Ulike råvarer krever ulike varmebehandlingsmetoder, og vi guider deg gjennom jungelen av muligheter. Vi går gjennom teknikker som ovnsbaking, sous…

1600,-

Kurs i street food

Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen Vulkan 5, Oslo

Deltagende kokkekurs Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden. Dere får innblikk gjennom kveldens meny som er steamed buns med fritert kylling (Kina/Taiwan), koftekebab av lam, med yoghurt (Tyrkia), ceviche lechede tigre (Peru), gyoza med svin (Japan) og sist, men ikke…

1600,-

AVLYST – Mathallens vinklubb: Nord-Italia

Vulkan Matsal, 2. etasje i Mathallen Vulkan 5, Oslo

Dette arrangementet er avlyst pga gjeldende koronarestriksjoner.  Vi får smake på nord-italienske hvite og røde viner. Denne kvelden byr på godsaker fra Veneto, Alto Adige og Venezia Giulia. Om foredragsholderen: Lars Helliessen er grunnlegger av Gaia Wine & Spirits, landets mest kjente importør av italiensk kvalitetsvin. Han har også bak seg et mangeårig virke fra…

495,-

Boblende lunsj

Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen Vulkan 5, Oslo

Et kurs for de som ønsker å lære om mat og bobler i kombinasjon. Dette er et kokkekurs som passer perfekt for deg og dine venner. I løpet av to til tre timer får man en innføring i musserende vin og lager forskjellige småretter som man spiser underveis. Inkludert i prisen er 4 glass musserende…

1600,-

Live digitalt vinkurs: Chardonnay

Digitalt kurs i regi av Kulinarisk Akademi

Vi gjennomgår vinenes sensoriske egenskaper og fokuserer på å forstå hvorfor vinene smaker som de gjør. Vi går gjennom hvordan vinenes egenskaper kan fortelle oss mye om hvordan de er laget og hvilket kvalitetsnivå de har, hvordan man kan se om en vin er en lagringsvin og hvilke egenskaper som påvirker valget av vin til mat.

200,-