Pasta carbonara Via Italia

Mathallens bestselgere

12. oktober 2022 fylte Mathallen 10 år, og i den anledning tok vi et dypdykk i våre gjesters favoritter. Her har du et lite utvalg av Mathallens bestselgere.

Fish & Chips

IMG_3573
IMG_3572

Vulkanfisk

Vår tre bestselgere opp gjennom årene har vært fish & chips, fiskesuppe og blåskjell, men fish & chips er den STORE bestselgeren. Siden Mathallen åpnet for 10 år siden har den vært på menyen hver dag, og det har blitt solgt ca 250 000 porsjoner. 

En porsjon består av ca 220 g fersk sprøfritert hyse, chips, ertepuré, sitron og vår hjemmelagde remulade. I løpet av et år kjøper vi inn ca 8 tonn fersk hysefilet, og det meste av dette går til produksjon av fish & chips - hvor kun de beste delene av fiskefileten blir brukt. Avskjær brukes til de populære fiskekakene våre, og derfor produserer vi også ca 15 000 fiskekaker årlig. Disse får du kjøpt i fiskedisken. 

Det er ikke bare fersk fisk som kreves for å lage en digg fish & chips. Årlig går det også med ca 4000 kg poteter, 2000 kg erter, 5000 sitroner, 10 000 liter rapsolje og 1000 liter øl. 

Om du ikke har hatt gleden av å smake Vulkanfisk sin fish & chips ennå - gjør det nå!

Stekte dumplings

P2066275 (1)

Hongs Bao Bao

Fra vi åpnet serveringsstedet vårt i Mathallen i mai 2018 har vi solgt ca 35 850 porsjoner med stekte dumplings. 31 850 av disse er registrert som kassesalg, og vi har levert ca 4000 porsjoner via Favrit. Hver bestilling inneholder 10 stykk dumplings, noe som vil si at vi har solgt ca 360 000 stekte dumplings siden vi åpnet. Puh..

Vi serverer fire forskjellige varianter av stekte dumplings. Du kan få med kylling, reker, svin eller vegetar (vegan). Disse serveres sammen med vår hjemmelagde dumplingsaus. For 10 stykk dumplings betaler du kun kr. 138,-

Løp og kjøp!

Pasta Carbonara

P2077567 (1)

Via Italia

Vi startet å selge carbonararetten vår i 2014, og selger nå i snitt 200-250 porsjoner i løpet av en uke. 

Dette er kanskje den pastaretten som er mest omdiskutert i Italia, og kanskje verden? Alle har en egen oppskrift, mening og klar oppfatning av hvordan den skal smake og lages. Det er viktig for oss å lage den så autentisk som mulig, med sprøstekt guanciale, kremet saus og fersk pasta. Og selvfølgelig deilig og smakfull parmesan på toppen.

En porsjon koster kr 199,- og kan nytes på stedet eller som takeaway.

Buon appetito!

Cheddar & Jalapeno pølse

Bilde av pølser fra Annis pølsemakeri
P2100073

Annis Pølsemakeri

Vår absolutt bestselgende pølse er Cheddar & Jalapeno. Denne har vi solgt siden høsten 2017 - til både restauranter og til kunder som kommer innom. Dette er byens beste pølse. Saftig og kraftig, juicy og spicy. Jalapeno-smaken er ganske fruktig og med litt sting. De koster 279,- per kg, og hver pakke er på mellom 550-650 g. 

Per i dag har vi solgt 1 297,69kg av den varianten, og det er kun over disk til kunder. I tillegg har vi solgt ca 100kg gjennom AMOI. Det utgjør omtrent 2334 pakker med pølser(!)

Funfact - Vi bruker ca 400kg jalapeno per år, som må renses for hånd. 

Utover pølsefavoritten selger vi også mye lammekebab - nesten 3000 stk hittil i år. Vi kverner lammekjøtt hos oss og krydrer med sumac, chili, persille, mynte, salt, pepper og spisskumin. Dry Aged-hamburgeren vår er også utrolig populær (vår avdeling i Oslobukta leverer bl.a. til The Vandelay), og i Mathallen alene har vi solgt i overkant av 3000 stk hittil i år. 

Pølse, kebab, burger eller noe annet godt? Du finner det hos Annis Pølsemakeri. 

Kyllingsandwich

P1233445

Stange

Kyllingsandwichen har blitt svært populær opp gjennom årene, og vi selger nå ca 300 stykker i uken. Denne populære lunsjretten (eller middag om du vil) har eksistert i 10 år, siden Mathallen åpnet i 2012. 

Funfact - flere kunder har beskrevet kyllingsandwichen som en perfekt hangover-kur!

Bestiller du en kyllingsandwich fra Stange får du servert et ølbrød fra Christiania Gourmet smurt med aioli og fylt med lettsyltet kål, syltet løk, cornichons og Stanges kyllingconfit med en topping av sprøstekt løk, knust potetgull og cayennepepper.

Nam!

Crispy vårruller

atelier vårruller

Atelier Asian Tapas

Helt siden vi åpnet for 10 år siden har vårruller vært en av kundenes største favoritter. Vi selger ca 300 vårruller i uken og har solgt produktet siden Mathallen åpnet i oktober 2012. 

Funfact - Visste du at navnet vårrull egentlig stammer fra Kina på bakgrunn av at de tradisjonelt ble servert til vårfest?

Vårruller kan fylles på mange måter. Ateliers crispy vårruller inneholder kylling, scampi, diverse grønnsaker og nudler. Vi serverer disse med sursøt saus og ferske grønnsaker ved siden av.

En porsjon gir deg to vårruller og koster kr 82,-.

Fikk du lyst på vårruller nå? Book bord i restauranten eller bestill take away i dag!