Frutimian månedens matblogger

Månedens matblogger: Fru Timian

Hver måned setter Mathallen fokus på en matblogg som vi synes er spennende, god og inspirerende.  Månedens matblogger blir da både hovedgjest og skribent på vår hjemmeside, og vil dele erfaringer, opplevelser og tips fra Mathallen hver uke i den aktuelle måneden. 

Bli bedre kjent med månedens matblogger – Fru Timian

Fru Timian (Marit Røttingsnes Westlie) er markedsføreren som flyttet fra Oslo til Rakkestad i Østfold og som fant ut at hun ikke ønsket å bruke livet på pendling til hovedstaden. «Jeg kan bake», tenkte hun, og sånn startet det lille mateventyret. Nå, åtte bøker og mange hundre matspalter senere, lever hun fremdeles ut fra filosofien om at god og enkel mat er én og samme ting. Fru Timian er en matformidler av ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat!

Hvor lenge har du vært blogger?
Jeg har hatt Fru Timian i litt over 6 år. Før det hadde jeg en hjemmeside hvor jeg la ut oppskrifter.

Hvor mange blogginnlegg publiserer du gjennomsnittlig i måneden?
Jeg legger ut rundt 3 nye oppskrifter i uken pluss at jeg hver søndag legger ut et blogginnlegg hvor jeg har forslag til en ukemeny for den kommende uken. I det blogginnlegget har jeg 7 middager, 1 kake eller dessert og 1 oppskrift på gjærbakst. Alle de oppskriftene ligger ute på bloggen fra før av, men er altså satt sammen for å passe til en uke.

Hva vil du med bloggen din?
Jeg ønsker å inspirere folk til å lage ujålete og god mat, kaker og bakst fra bunnen av. For meg er det viktig å bruke råvarer som man får kjøpt rundt om i hele landet, og jeg synes det er viktig å gi gode forklaringer på hvordan maten skal lages. Og det er noe av det jeg får mest positive tilbakemeldinger på også.

Hva handlet ditt mest populære blogginnlegg om?
Jeg har en oppskrift på en kyllingrett som heter «Arvekyllingen» og den har vært den mest populære oppskriften på bloggen i flere år. Den heter Arvekyllingen nettopp fordi det er en oppskrift som du arver. Du vet når du har gjester og de bare MÅ ha oppskrifter før de går hjem.

Hva er din favorittrett som du lager selv, og hvorfor?
Jeg er veldig glad i å bake gjærbakst. Og så er jeg glad i å lage og servere mat på mange fat. Som for eksempel da jeg langstekte lammelår nå i påsken. Da bakte jeg pitabrød og serverte til, og lagde hummus, aioli, gauchasaus, råstekte poteter, salat, og fant fram masse god oliven. Altså sånn mat som man kan sitte å småspise av lenge!

Hva er din favorittråvare, og hvorfor?
Jeg tror nesten at jeg må svare hvetemel på det. Med hvetemel kan du lage herlige kaker, duftende gjærbakst og du kan lage middager med det. Og så er det noe med at noe så «dødt» som hvetemel kan bli så levende og godt når det behandles på den riktige måten.

Hva er din favorittrestaurant, og hvorfor?
Jeg er ALT for lite ute og spiser på restaurant. Det handler mest om at vi bor i Rakkestad i Østfold og at vi har to barn og et hektisk liv som gjør at vi ikke kommer oss ut så mye som jeg gjerne ville, men alle fire av oss elsker å spise på Skur 33. Der er det en herlig atmosfære og kjempegod mat. Jeg liker best restauranter som er ganske avslappet i stilen.

Nå har vi fått oss en superherlig cafe-, deli- og ting- og tang-butikk her i Rakkestad som heter Fru Blom, og der er jeg nesten hver eneste dag de har åpent!

Kan du nevne en av dine beste historier tilknyttet til bloggen?
Jeg synes at jeg har utrolig hyggelige følgere og senest i dag fikk jeg melding fra ei ung dame som mente at jeg med mine oppskrifter hadde kurert kjøkkenskrekken hennes. Etter at hun oppdaget Fru Timian har hun startet mer og mer å lage mat fra bunnen av, og nå i påsken hadde hun for første gang servert svigerforeldrene middag uten å være nervøs på forhånd! Hun hadde brukt en av mine oppskrifter og hun hadde fått supermasse skryt for maten.

Tenke seg til at leserne gidder å sende meg meldinger som dette. Det blir jeg så utrolig glad og ydmyk av. Jeg er jo utrolig heldig som får meldinger som dette tikkende inn både titt og ofte.

Lyst til å bli bedre kjent med Fru Timian? Besøk frutimian.no, og følg med på vår hjemmeside de neste ukene for flere spennende innspill fra Fru Timian!