Annis 10 år

Mathallen 10 år: Annis Pølsemakeri

Oktober 2022 er det 10 år siden Oslo fikk sin aller første mathall. På Vulkan, et gammelt industriområde rett ved Akerselva på Løkka, skulle Mathallen Oslo bli en bautastein i utviklingen av en helt ny by i byen. Nå, 10 år senere, har Mathallen Oslo blitt en handleplass, møteplass, arbeidsplass og turistattraksjon for tusenvis av mennesker.

I anledning 10 års-jubileet har vi tatt en prat med noen av disse menneskene, nærmere bestemt et lite utvalg av våre fine bursdagsbarn.

Daniel slakter

Din lokale slakter

Navn: Daniel Slakter
Sted: Annis Pølsemakeri
Jobbet i Mathallen: Siden 2012

Hvorfor Mathallen?

Jeg falt for Mathallen lenge før åpning. Det var en gang da jeg tilfeldigvis gikk forbi, og måtte undersøkte hva dette var for noe.  Plassering, konsept, visjoner og dyktige ledere i prosjektet gjorde at jeg tenkte at dette ville bli byens beste plass for å starte en kvalitetsbutikk for kjøtt, samt å kunne bringe vårt merkenavn "Annis" ut fra Gudbrandsdalen og til storbyen.

Annis spekemat
Lammekebab Annis

Hvilket produkt har du solgt aller mest av opp gjennom årene?

Det går veldig mye i pølser og biffer generelt.

Etter et lite søk ser jeg på statistikken at det totaltsett er tynnribbe som topper salget i kg. Vi selger jo utrolig mye til jul, men vi har alltid dette i disken, så det går mye jevnt over hele året. På en sterk andreplass ligger vår lammekebab. Den introduserte vi for bare to år siden, og vi har allerede solgt snart 10 000 kebabspyd!

Hva er din Mathallen-favoritt?

Min guilty pleasure er alt det gode de har på Cupcakes & Pie Co.
De har alt fra det beste brødet og baguettene, til alle søtsakene som det er umulig å motstå!

Man opplever vel litt i løpet av 10 år. Er det noen minner som skiller seg ut?

Noe av det jeg husker best er vår første store jul, der alt gikk galt. Tipper det var i 2015.

Vi hadde to sykemeldte i en ganske liten stab fra før, og en jul som ble mye travlere enn antatt. Vi hadde nok mat, men fikk ikke hjulpet kunder raskt nok, så køen gikk gjennom hele Mathallen og ut på andre siden. Noen kunder fikk seg øl i køen forbi Barramon og Torget idet de passerte disse stedene. Vi hadde lange tunge dager, og hadde dårlig samvittighet for alle kunder i kø, men i etterkant er det gøy å tenke tilbake på. Etter dette har vi gjort alt vi har kunnet gjort for å få den mest smidige julehandelen for ansatte og kunder, og har den minste ventetiden på julematen av alle tenker jeg.

spekepølser annis