Helleskitchen5

Månedens matblogger: HellesKitchen

Hver måned setter Mathallen fokus på en matblogg som vi synes er spennende, god og inspirerende.  Månedens matblogger blir da både hovedgjest og skribent på vår hjemmeside, og vil dele erfaringer, opplevelser og tips fra Mathallen hver uke i den aktuelle måneden. 

Bli bedre kjent med månedens matblogger – HellesKitchen

HellesKitchen er en av landets mest populære matblogger om dagen. Kvinnen bak bloggen er Helle Øder Valebrokk, en hobbykokk og gastronaut bosatt i Oslo. Ved siden av bloggen jobber hun som frilansjournalist og skriver om sine store lidenskaper – mat, drikke og reiser. Og det er nettopp det bloggen hennes handler om; mat, vin, cocktails og matrelaterte destinasjoner.

Hvor lenge har du vært blogger?
Jeg har blogget i 7 år.

Hvor mange blogginnlegg publiserer du gjennomsnittlig i måneden?
Jeg publiserer 3-7 ganger i uken. Det kommer litt an på om jeg er i landet eller ikke. Når jeg er mye ute å reiser, slik jeg er om dagen, publiserer jeg ikke like ofte som når jeg er hjemme.

Hva vil du med bloggen din?
Jeg vil lære med leseren. Det er mye jeg er nysgjerrig på og da undersøker jeg saken litt nærmere. Det kan være fordypning i en rett eller et tema som for eksempel naturvin eller ramen, og da leser jeg meg opp på det og skriver om det. Jeg snakker med folk som kokker eller vineksperter og får den infoen jeg trenger for å kunne skrive en sak om det.

Når det kommer til oppskriftene på bloggen er det mat jeg lager hjemme og som jeg håper at leseren vil lage. Jeg vil formidle matglede og viktigheten av å lage hjemmelaget mat.

Jeg lager også matrelaterte reisesaker fra spennende destinasjoner og mikser drinker og tester vin.  På HellesKitchen skal du kunne finne det du trenger av gode tips til reisemål, helgecocktailen og hverdagsretten med det lille ekstra.

Hva handlet ditt mest populære blogginnlegg om?
Mine mest populære blogginnlegg (det er to som ligger helt side om side) handler om drinker med rom og det andre er et innlegg om perfekt andebryst i appelsinsaus. Det beskriver nok veldig publikumet mitt også: De liker å ta seg en drink, men også å lage et deilig måltid.

Hva er din favorittrett som du lager selv, og hvorfor?
Min favorittrett er ribbe. Ikke juleribben, men alle andre varianter. Jeg spiser ribbe absolutt hele året. Jeg har cirka 35 oppskrifter på ribbe på bloggen, og ingen er like. Jeg elsker ribbe for det er en så anvendelig stykkningsdel som lager seg selv i ovnen uten masse mas. Det er ingen problem å få sprø svor med små triks. Det får du selvsagt oppskrift på på bloggen min.

Det jeg også liker med ribbe er at du kan smaksette den med nesten alt i hele verden. Liker du frukt, så passer det. Vil du ha masse krydder, er det også perfekt.

Hva er din favorittråvare, og hvorfor?
Min favorittråvare er sitronen. Jeg elsker duften av revet sitronskall og bruker det i mange retter. Saften bruker jeg til å justere en saus eller en dressing. Jeg kunne ikke laget mat uten å ha sitron for hånden, tror jeg.

Hva er din favorittrestaurant, og hvorfor?
Min favorittrestaurant ligger i en liten by i Spania som heter Cadaques. Restauranten Compartir drives av samme folka som står bak to-stjerners restauranten Disfrutar i Barcelona.

Compartir betyr «å dele» og det er akkurat slik mat du får her. Deilige deleretter med lokale ingredienser. Stedet er uformelt (for jeg kan ikke fordra stive steder) og vi kjenner de som jobber der etter å ha vært der 11-12 ganger de siste årene. Rettene er vakre uten at det blir tullete og smakene er formidable. Glemte jeg forresten å si at de tre som driver restauranten pleide å jobbe på El Bulli under Ferran Adrià?

Kan du nevne en av dine beste historier tilknyttet til bloggen?
Jeg har fått en skikkelig nettroll-kommentar. Etter litt research fant jeg ut at meldingen kom fra en maskin i skolesystemet, så hvem om helst kan ha sendt den. Uansett. Kommentaren var rimelig frisk og inneholdt personbeskrivelser som ikke kan gjentas her, men jeg plukket ut noen av stikkordene fra kommentaren og så lagde jeg en rett bestående av ordene laks og svisker.

Det ble et meget populært innlegg og et greit svar til nettrollet. Jeg har ikke hørt noe fra vedkommende etter dette.

Oppskriften jeg lagde som svar til nettrollet kan du se her

Lyst til å bli bedre kjent med Helle og bloggen hennes? Kanskje plukke opp noen flere inspirerende oppskrifter som nettroll-oppskriften Skjøgens laks med svisker? Besøk Helleskitchen.org, og følg med på vår hjemmeside de neste ukene for flere morsomme innspill fra Helle!