Bursdagsspalte via italia

Mathallen 10 år: Via Italia

Oktober 2022 er det 10 år siden Oslo fikk sin aller første mathall. På Vulkan, et gammelt industriområde rett ved Akerselva på Løkka, skulle Mathallen Oslo bli en bautastein i utviklingen av en helt ny by i byen. Nå, 10 år senere, har Mathallen Oslo blitt en handleplass, møteplass, arbeidsplass og turistattraksjon for tusenvis av mennesker.

I anledning 10 års-jubileet har vi tatt en prat med noen av disse menneskene, nærmere bestemt et lite utvalg av våre fine bursdagsbarn.

Lisbet

Hele Mathallens Mamma Italia

Navn: Lisbet Baade-Mathiesen
Sted: Via Italia
Jobbet i Mathallen: Siden starten i 2012

Hvorfor Mathallen?

Etter at vi hadde bodd ett år i Italia hadde jeg et ønske om å kunne få til et samarbeid og jobbe med Italia / Norge. Våre beste venner driver en gård i Italia med griser, korn, sauer etc. og var pådrivere om at jeg skulle åpne en matbutikk i Oslo. Da jeg fikk høre at det skulle åpne en Mathall i Oslo ba jeg om et møte med Aspelin Ramm og nå har jeg drevet butikk her i 10 år. Dette har til tider vært et familieprosjekt hvor jeg har jobbet fulltid mens resten av familien har hjulpet til og bidratt med alt fra ekstravakter til lagermedarbeidere.

Meny Via Italia
Carbonara Via Italia

Hvilken matrett har du solgt aller mest av opp gjennom årene?

Via Italia har utviklet seg fra å være en butikk med økologiske varer til å bli en pastabar. Vi lager fersk pasta hver dag og serverer disse til fornøyde kunder som ønsker å spise hos oss, på Torget eller ta retten med seg hjem. Vi har solgt over 11 000 pastaretter første halvår av 2022, og vår absolutt bestselger er pasta carbonara.

Hva er din Mathallen-favoritt?

Min absolutte Mathallen-favoritt er The Cupcakes & Pie Co - jeg klarer ikke å gå inn i den butikken uten å ha med meg en søtsak ut.

Man opplever vel litt i løpet av 10 år. Er det noen minner som skiller seg ut? 

Mange morsomme opplevelser i disse årene - mye kjendisbesøk som alltid er gøy - moro med starstruck medarbeidere som ikke klarer å få frem et ord …. En medarbeider som lå på gulvet med blødende finger mens vi ekspederte kunder, selvfølgelig mistet pastaretter i fanget på kunder, Nadia Hasnaoui fra NRK brukte butikken til å sjekke om kundene reagerte på hvem de ble ekspedert av... Det har vært noen øyeblikk!

 

Ansatt Via Italia