Nud Dudhia fra Breddos Tacos. Foto: Breddos Tacos

Breddos Tacos kåret til Årets kjøkken

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider og i år arrangeres Matprisen for åttende gang. Vinnerne for 2021 fordeles på sju ulike priskategorier: Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Årets formidler, Barne- og ungdomsprisen, og Debio-prisen.

Vi i Mathallen er veldig stolte av at «vår egen» Breddos Tacos ble kåret til Årets kjøkken. Begrunnelsen til juryen er følgende:

Årets kjøkken er slett ikke redd for lange omveier og krevende prosesser for å komme frem til målet: smakfulle, spennende og bærekraftige måltider, servert med lave skuldre. Vinneren strekker seg langt for å ta vare på gamle tradisjoner i matlagingen, og velger kresent ut de beste råvarer, helst fra lokale produsenter, og med kompromissløse krav om dyrevelferd. En viktig del av kjøkkenets filosofi er å bruke finstemte teknikker for å tilberede mindre edle stykningsdeler, slik at hele dyret blir benyttet, og menyen har dessuten et betydelig innslag av fullgode vegetariske alternativer.

Vinneren av Årets kjøkken 2021 har gått mot strømmen på flere måter. Restauranten ble åpnet da ingen trodde det skulle være mulig, nemlig midt under koronapandemien, og ble en umiddelbar suksess. Og ikke minst har vinneren gitt et viktig bidrag til norsk matkultur med en ny måte å tenke kvalitet, tradisjon og bærekraft på i den kjappe lunsj- og take away-maten. Årets vinner er Nud Duhdia og BREDDOS TACOS!

Les mer om alle vinnerne her