Lag SebastienBruno’s sjokolademakroner

Lyst til å imponere med en hjemmelaget gave til en du er glad i? Eller kanskje du bare er på utkikk etter noe godt til filmkvelden? Uansett kan vi love suksess med disse sjokolademakronene fra Mathallens kokebok «Rett fra Mathallen», som både er enkle å lage og ser ganske lekre ut.

MAKRONER

Ingredienser (40 makroner)

250 g melis
250 g mandel
25 g sukker
75 g vann
85 g eggehvitte

Slik gjør du:

Knus mandler og bland med melis til det blir en jevn masse.
Bland massen med 85 gram eggehvite
Ha vann og sukker i en kjele og kok opp til 120°C

Pisk 85 gram eggehvite lett mens sukkeret koker. Når eggehvitene er hvite, hell over det kokende sukkeret i en tynn stråle mens mikseren går på maks. Marengsen skal være «varm» når de to massene blandes sammen.

Fyll sprøyteposen og sprøyt i små pletter på smurt stekeplate.

Stekes på 155°C i 10 minutter. Hvis ovnen din steker ujevnt, snu brettet etter 5 minutter.

Sjokoladeganache

Ingredienser

250 g fløte
170 g smeltet mørk sjokolade
70 g romtemperert usaltet smør

Slik gjør du

Ha fløten i en kjele og varm opp under middels temperatur. Fløten skal ikke koke (ca 80°C). Smelt sjokoladen i vannbad.

Når fløten er varm heller du den over sjokoladen og tilsetter smør. Rør rundt til alt er blandet.

Sett ganachen til kjøling, så den begynner å krystallisere seg. Den skal ikke bli helt hard. Ha i sprøytepose og ha fyll mellom to og to makroner.

For flere inspirerende oppskrifter finner du kokeboken Rett fra Mathallen til salgs på Torget i Mathallen.