Amatriciana
Favoritt fra Roma
Amatriciana er en rett som kommer fra Amatrice – en liten by som ligger i Apeninene litt nord for Roma. Dette er med andre ord retten du bør spise når du kommer til Roma. Den er smakfull og blir fort en favoritt!
Her er Via Italia sin egen oppskrift som du kan prøve deg på hjemme. Alle ingrediensene finner du selvsagt i butikken deres.
Ingredienser
(4 personer)
200-250 g pancetta
3 ss olivenolje
1/2 ts sukker
1/2 ts timian
340 g tomatsaus med chili
500 g bucatini
salt
pepper
parmesan
fersk basilikum
Fremgangsmåte
Finn frem en skjærefjøl og kutt pancetta i små terninger. Legg disse i stekepannen og sett på varmen. La de steke til de begynner å «miste» fettet før det tilsettes olivenolje. Stek pancetta til de er sprøstekt. Tilsett tomatsausen og smak til med sukker og timian før du lar sausen koke i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og hakkede krydderurter.
Kok pastaen al dente etter anvisningen på pakken. Server pastaen toppet med parmesan og dryss noen basilikumblader over.
BUON APPETITO!