Andeconfit

Andeconfit med rotgrønnsaker

Andeconfit à la Galopin

Confitering er en gammel konserverings- og matlagingsmetode hvor man først salter og deretter langsomt koker kjøtt, fugl eller fisk i fett slik at kjøttet blir skikkelig mørt og smakfullt. Andefett er en ypperlig fettype til confitering, og om du ikke orker å gjøre jobben selv, kan vi anbefale Galopin sine bokser med confiterte andelår. Supergodt og utrolig enkelt!

Ingredienser

(4 personer)
1 boks med 4 confiterte andelår
Rotgrønnsaker: gulrot, sellerirot, kålrot, rødbete (du kan lage mye, resten kan brukes til puré dagen etter)
Litt timian

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 grader.

Varm opp beholderen med andeconfit i en gryte med varmt vann, slik at du lett kan ta ut lårene.

Skrell grønnsakene og skjær dem i store biter. Legg dem på et stekebrett med kant og smør inn med andefett fra beholderen (alt smaker bedre med andefett!) og litt timian.

Sett grønnsakene i ovnen i 30-40 minutter, vend dem hvert 10. minutt.

Stek først lårene i en stekepanne med skinnet ned, for å brune det raskt. Etter 20-30 minutter, når grønnsakene nærmer seg ferdig, kan du sette andelårene i ovnen, på en rist over slik at skinnet blir sprøtt.

La det steke 10 minutter.

Voilà! Sprøstekte andelår og myke rotgrønnsaker bakt i andefett, klar til servering!