Mathallen 10 år: Galopin
Oktober 2022 er det 10 år siden Oslo fikk sin aller første mathall. På Vulkan, et gammelt industriområde rett ved Akerselva på Løkka, skulle Mathallen Oslo bli en bautastein i utviklingen av en helt ny by i byen. Nå, 10 år senere, har Mathallen Oslo blitt en handleplass, møteplass, arbeidsplass og turistattraksjon for tusenvis av mennesker.
I anledning 10 års-jubileet har vi tatt en prat med noen av disse menneskene, nærmere bestemt et lite utvalg av våre fine bursdagsbarn.
Mathallens franske alibi
Hvorfor Mathallen?
Vi valgte å drive i Mathallen fordi vi ønsket å formidle vår kjærlighet til håndverksmat til folket. Og da til alle, både forbipasserende og matentusiaster. Mathallen var en riktig plattform for å få til dette.
Hvilken matrett har du solgt aller mest av opp gjennom årene?
Vi har solgt mye av Comté fra Marcel Petite - det beste ysteriet i Jura, Frankrike. Osten er håndplukket og lagret i 18 måneder i Fort Saint-Antoine, en gammel festning som brukes til å lagre kun de beste Comtéene.
Også selger vi mye av vår berømte andeconfit sandwich!
Hva er din Mathallen-favoritt?
Fersk pasta fra Via Italia (ingen kan bli lei av fersk pasta), Spéciale Utah Beach østers fra Vulkanfisk (Frankrikes beste!), og margbein fra Annis Pølsemakeri.
Man opplever vel litt i løpet av 10 år. Er det noen minner som skiller seg ut?
Da Kronprinsesse Mette-Marit var på besøk i Mathallen og kom til oss for å handle. Det var vel den første gangen vi ble litt satt ut ;)