Bursdagsspalte Galopin

Mathallen 10 år: Galopin

Oktober 2022 er det 10 år siden Oslo fikk sin aller første mathall. På Vulkan, et gammelt industriområde rett ved Akerselva på Løkka, skulle Mathallen Oslo bli en bautastein i utviklingen av en helt ny by i byen. Nå, 10 år senere, har Mathallen Oslo blitt en handleplass, møteplass, arbeidsplass og turistattraksjon for tusenvis av mennesker.

I anledning 10 års-jubileet har vi tatt en prat med noen av disse menneskene, nærmere bestemt et lite utvalg av våre fine bursdagsbarn.

Galopin sorthvitt

Mathallens franske alibi

Navn: Thibaut og Arthur
Sted: Galopin
Jobbet i Mathallen: Drevet Galopin siden 2018

Hvorfor Mathallen?

Vi valgte å drive i Mathallen fordi vi ønsket å formidle vår kjærlighet til håndverksmat til folket. Og da til alle, både forbipasserende og matentusiaster. Mathallen var en riktig plattform for å få til dette.

Hvilken matrett har du solgt aller mest av opp gjennom årene?

Vi har solgt mye av Comté fra Marcel Petite - det beste ysteriet i Jura, Frankrike. Osten er håndplukket og lagret i 18 måneder i Fort Saint-Antoine, en gammel festning som brukes til å lagre kun de beste Comtéene.

Også selger vi mye av vår berømte andeconfit sandwich!

C9DDECFF-E4E5-486A-B063-F565A83ACB11
Forsideformat_Galopine

Hva er din Mathallen-favoritt?

Fersk pasta fra Via Italia (ingen kan bli lei av fersk pasta), Spéciale Utah Beach østers fra Vulkanfisk (Frankrikes beste!), og margbein fra Annis Pølsemakeri.

Man opplever vel litt i løpet av 10 år. Er det noen minner som skiller seg ut? 

Da Kronprinsesse Mette-Marit var på besøk i Mathallen og kom til oss for å handle. Det var vel den første gangen vi ble litt satt ut ;)

 

DSC05091 (1)