Bistro Budapest

Månedens matblogger: Fru Timian // Bistro Budapest

Artikkel hentet fra: Månedens matblogger, Fru Timian

Det er hektisk aktivitet inne på Bistro Budapest når vi kommer dit en vanlig formiddag. Den ungarske bistroen har akkurat fått terningkast 5 og massevis av lovord i VG, og det merkes på trafikken!

Bistro Budapest åpnet i november og er dermed en av nykommerne i Mathallen. – Vi har blitt tatt i mot skikkelig bra, sier en av stedets to eiere, Morten Estensmo.

– Helt siden 2011 har vi lagd og solgt moderne og urban ungarsk mat på ulike markeder. Vi har vært på mange festivaler og julemarkeder og dermed fått med oss mye god kompetanse på hva som selger og hvordan vi best mulig kunne bygge opp og drive en ungarsk bistro her i Mathallen. For vi ville være her i Mathallen! Her er det superurbant og moderne, kundene som kommer hit er opptatte av nye trender, street food og comfort food, og de liker å kose seg.

Maten som serveres på Bistro Budapest er ikke bare tradisjonell ungarsk husmannskost. Gulasjsuppen er selvfølgelig på plass. Det er også gjort plass for egne vrier på det ungarske. – Smaken skal være genuin, sier Estensmo. Du skal virkelig kjenne igjen det ungarske. Men, vi ønsker samtidig at den skal ha en moderne touch. At vi skal servere mat som er lekkert presentert.

I tillegg til gode kjøttretter, serveres det både vegetariske- og veganske retter på Bistro Budapest. – Vil vi tiltrekke oss et urbant publikum, må vi også følge mattrendene, sier Estensmo. Og da tenker vi at det er viktig å kunne servere skikkelig god mat til alle.

– Her har vi gode retter med skikkelig langstekt kjøtt, servert raskt, og til de som har litt bedre tid, serverer vi gjerne fulle menyer som tar gjestene med på en kulinarisk reise gjennom Ungarn både mat- og vinmessig.

– Noe av det som har slått godt an er også langos, som er den ultimate ungarske gatematen! Langos er deilig fritert varmt og sprøtt potetbrød som vi serverer med ulike toppinger, som for eksempel konfitert biff, pulled pork, ost, rømme og hvitløk.

Hva er dine favoritter på menyen?

– Gulasjen og andeleverpaté er mine favoritter, sier Estensmo.

Hva gjør det med et spisested å få så gode anmeldelser?

– Det er jo kjempemorsomt å få så gode tilbakemeldinger på det arbeidet som vi gjør, svarer Estensmo. Vi føler vi har arbeidet oss sakte, men sikkert framover siden vi startet med den markedsbaserte serveringen i 2011, så vi har vel modnet markedet for ungarsk mat i Norge. Det forplikter oss også, når vi får disse tilbakemeldingene. Og så håper vi selvfølgelig at det betyr at kundene vil fortsette å strømme til Bistro Budapest. Både i helgene, men også i ukedagene. Det er viktig for oss, sånn at vi greier å sikre driften fremover også.

Fotografen og jeg bestiller oss hver vår rett. Jeg går for oksestuing, som er mørt oksekjøtt kokt i rødvin servert med ”nokedli”, som er ungarske pastabiter. Fotografen slurper fornøyd i seg en bolle med kremet soppsuppe.

– Fru Timian